Derfor er polyester ikke godt at bruge til bamser

Derfor er polyester ikke godt at bruge til bamser

Polyester er et syntetisk materiale, der almindeligvis bruges til produktion af tøj, sengetøj og legetøj, herunder bamser. Selvom det har mange fordele, såsom at være holdbart og økonomisk overkommeligt, er der også flere grunde til, at det kan være potentielt farligt for børn.

For det første er polyester afledt af petrokemikalier, som er ikke-fornybare ressourcer. Produktionen af ​​petrokemikalier genererer drivhusgasemissioner og bidrager til klimaændringer, som kan have negative konsekvenser for miljøet og vores sundhed.

For det andet behandles polyester ofte med kemikalier, der kan være skadelige for børn. For eksempel tilsættes flammehæmmere ofte til polyester for at gøre det mindre brandfarligt. Disse kemikalier kan dog være giftige og har været forbundet med sundhedsproblemer, herunder kræft, udviklingsforsinkelser og reproduktive problemer.

For det tredje er polyester ikke biologisk nedbrydeligt, hvilket betyder, at det ikke nedbrydes naturligt i miljøet. Når polyesterprodukter, såsom bamser, bortskaffes, kan de ende på lossepladser eller havet, hvor de kan skade dyrelivet og økosystemerne.

Derfor er Sleeping Hero's økologiske bamser lavet af naturlige og økologiske materialer (såsom økologisk bomuld), som er sikre og ikke-giftige. 

Disclaimer: Sleeping Hero har ingen indsigt i, hvordan polyesterbamserne på markedet hver især er produceret og kommer her med nogle generelle betragtninger i forhold til brugen af polyester.

Tilbage til nyheder