Om Sleeping Hero

Vi køber mere og mere økologisk og bæredygtigt til vores børn, men ét område er blevet overset: børnenes bamser!

Dem, de sover med natten lang. Oftest helt op til ti år. Hver nat. I ti år.
Alle de store spillere, der laver bamser, laver dem af plastik (polyester). Det forstår vi (slet) ikke, så det ændrer vi. Nu. 

For hver Sleeping Hero vi sender afsted, kommer vi ét skridt tættere på at redde vores børns favne fra plastikbamser.

Vi er Sleeping Hero. 

 

Hvorfor Sleeping Hero

Ideen opstod, da Teas mand købte en helt almindelig bamse med hjem fra en forretningsrejse. Men der var noget ved dens pels, der gjorde, at Tea ikke havde lyst til at lægge den ned til deres dengang lille baby. 

Bamsen var som mange andre bamser i dag lavet af polyester, og Tea tjekkede alle de andre bamser i børnenes senge. Ret overraskende var hver og en lavet af polyster. Tea ringede fluks til Trine. Det samme var tilfældet hos hende.

Hvorfor - spurgte, vi os selv. Hvad hjælper det, at vores små børn ligger i økologisk nattøj og sengetøj, hvis bamsen de krammer natten lang, er lavet at plastik. Hvorfor er der ikke nogen der har fortalt os, at bamserne er af polyester? Hvorfor er der ikke fokus på det?

Det tog to år at finde frem til det helt rette alternativ. Fordi vi først og fremmest  prioriterer naturlige materialer og kvalitet. Ingen plast eller potentiel fare hos Sleeping Hero. Dernæst blødhed og udseende. Fordi bamsen skal være blød at sove med og sød at se på. Det var ikke nemt. Men det er lykkes, og vi håber, at du vil hjælpe os med at sprede budskabet - og redde vores børns favne fra plastikbamser.

 

Mikroplast

Derfor gik vi igang med at undersøge kvaliteten og markedet og fandt ud af, at de fleste bamser er lavet af polyester, der i stigende grad er kommet under luppen, fordi polyester er plastiktråde, der ikke kan nedbrydes.

En standard vask på fem kilo afgiver for eksempelvis mellem 600.000 og 17.000.000 millioner tøjfibre. Fibre som ender i vores have, og dermed de dyr vi spiser. Ved gnidning afgiver polyester også mikrosmå plastikstykker.

Derfra var der kun en vej, og det var at lave et bedre alternativ.

 

Det naturlige valg

Vi har valgt at lave vores helte i GOTS certificeret økologisk bomuld, hvilket ikke bare sikrer kvaliteten af bomuld og bomuldens rejse til fabrikken, men også arbejdsforholdene. GOTS er verdens førende standard for organiske fibre indenfor tekstilforarbejdning, herunder økologiske og sociale kriterier, og er understøttet af en uafhængig certificering af hele tekstilforsyningskæden.

Derudover har vores helte natursten i maven.


 

Designet

Sleeping Heroes er designet i København og håndlavet på en GOTS certificeret fabrik på Sri Lanka.

Vi har i samarbejde med sundhedsplejersker designet dem således, at de lange ører, ben og arme er lavet, så de er nemme at gribe fat i for selv de mindst hænder.

Derudover er der natursten i maven, der vejer mere end plastikkugler og sikrer en betryggende vægt i bamsen, når der skal puttes med den.